Seoska kuća koja predviđa konvenciju

Lagan i prozračan dom dizajnera interijera i arhitektonskog dizajnera Davida Luckieja i njegove supruge, Wendy, rad je ljubavi. Smještena u južnom gorju NSW-a, kuća je „u tijeku i tako će i dalje biti“, kaže David.

David je započeo svoj ljubavni posao 1993. Na podijeljenom bloku izgradio bi svoju kuću iz snova, "nešto jednostavno i čvrsto, ali otvoreno za okoliš i okruženje grma".

Povrh svega, nadahnuo ga je šatorski prostor arhitekta Glena Murcutta. "Njegove zgrade pružaju sigurnost i toplinu, ali i osjećaj otvorenosti", kaže David.

Story: Chris Pearson
Styling: Kate Nixon
Fotografija: Robert Reichenfeld

U originalnoj polovici kuće koju su David i Wendy zvali domom od 1993. sadrži prostore stambenog prostora sa otvorenim planom, koji "lagano dodiruju zemlju", što parafrazira australijskog arhitekta Glenna Murcutta.

Dom Davida i Wendy, zahvaljujući izdašnim prozorima od poda do stropa, potpuno je usklađen s postavom grmlja koje se pružaju od uskih listova peperminta i drugih domorodaca.

"Volimo bogate tople nijanse poput burgundije - gravitiramo jesenjim bojama u ovom hladnom okruženju", kaže Wendy.

Ugodni dnevni prostor otvorenog grijanja, grijan stojećim kaminima Cheminées Philippe, idealno je mjesto za opuštanje zimi Georgea, Bernskog planinskog psa.

Kuhinja je omiljeno mjesto Wendy, strastvene kuharice.

Stol u blagovaonici dizajnirao je David, dok su starinski svijećnjaci Hardy Brothers dragocjeno obiteljsko nasljeđe.

Izvorni dio kuće otvorenog plana od tada je podijeljen na zasebna područja pomoću polovnih zidova.

Manji prostor za sjedenje sa spuštenim stropom oslanja se na blagovaonicu i kuhinju. "Sjediti ispod stropa od 2, 1m tako je ugodno", kaže David.

Ručno izrađena kvaliteta kuće prostire se na glavnu spavaću sobu, s krevetom, integriranim stolovima i vratima ormara koje je dizajnirao David.

U opremi se nalazi miješalica za umivaonik Jado Geometrie tvrtke Accent International.

Radi lakšeg održavanja, vanjski dio novog dijela kuće sadrži aluminijske prozore umjesto drvenih.

U prilogu garaže, studio je prostor za smirenje. Kao i ostatak kuće, i on je čvrsto ukorijenjen u vrtu, gdje obilna zasada matičnjaka ( Lomandra longifolia ) uspijeva s minimalnom pažnjom.

Vanjski kamin i prostor za sjedenje ispod guma omiljena su lova i u toplom i hladnijem vremenu.

Oznake:  adaptaciju Dječje sobe kuhinje 

Zanimljivi Članci

add