Prostori za rad: novi kreativni prostor El Celler de Can Roca

Braća Roca, Joan, Josep i Jordi, željeli su nešto o čemu većina nas sanja. Tražili su prostor u kojem bi se mogli skloniti i naći utočište mira za razmišljanje i dijalog usred nezaustavljive aktivnosti koju je stvorio jedan od velikih svjetskih restorana, El Celler de Can Roca. La Masia, u neposrednoj blizini svog nagrađivanog restorana, bio je idealno mjesto za kreativni rasadnik cijelog tima El Celler. Prekrasno mjesto, u neusporedivom okruženju, koje možete vidjeti na fotografiji u tim redovima.

Istraživanje, kreativnost i trening funkcije su ovog prostora, koji je nekada bio pekara i restoran. To je mjesto na kojem možete sjediti i razmišljati, pa čak i sanjati, sjeme svega dobrog stvaranja. U ovo utočište mirnoće i nadahnuća postavili su, kao što to nije moglo drugačije, kuhinju. Ali suprotno onome što možda mislimo, nije industrijska kuhinja, ono što su tražili je ugodno i toplo okruženje, gotovo da se osjećaju kao kod kuće. Da vidimo!

Istina je da vas mjesto na kojem se nalazi La Masía poziva na opuštanje i razmišljanje o sebi. Jedno je od tih mjesta gdje se super jednostavno usredotočiti i s takvim okruženjem lako je stvoriti ugodan prostor u kojem će se osjećati ugodno, ali osim prekrasne vanjštine, iznutra su napravili i vrlo dobar posao.

Tijekom ljeta 2014. braća Roca kontaktirala je SIE LINE, distributera Santos kuhinja u Gironi. Željeli su smjestiti u svom novouređenom prostoru od gotovo 28 četvornih metara kuhinju suptilnih linija s otokom. To je prostor koji je dijelom namijenjen formacijama, tako da ima i prostor stolice koji ćemo sada vidjeti.

Model koji su konačno odabrali za kuhinju, nakon što su vidjeli nekoliko prijedloga, bio je Minos Line-L, model koji mnogi od vas već poznaju i koji se odlikuje besprijekornim vratima, osim što su vrlo funkcionalna i vrlo estetska brinuti se za. Završni odabir odabran za sav namještaj bila je Gris Arena koja se, kao što vidite, savršeno kombinira s nijansama hidrauličnog poda pločica, što je izvornik same Masije, san mnogih nas.

Na ovom katu, spašen i rehabilitiran, to je mjesto na kojem su postavljene stolice, tako da ekipa El Celler sjeda da bi održavala tjedne multidisciplinarne treninge. A set je upotpunjen nizom polica sa strana koje možete vidjeti na fotografijama i koje povećavaju funkcionalnost prostora.

Na dva kata koja zgrada zauzimaju postavili su i prostore za dijalog i za poprečni znanstveni i kreativni razvoj, mali laboratorij i knjižnicu. Projekt je dovršen organskim vrtom iz kojeg se njeguje restoran. Dakle, ono što imamo je radni prostor, ali uređen i namješten u komfornom planu, poput kuće.

Ako ste primijetili prvu fotografiju, vidjet ćete da na prilaznom putu do zgrade, s El Celler-ove strane, stoji natpis „La Masía (I + R)“. S ovog plakata već je intuitivno da se približavamo mjestu istraživanja, ali ono što možda ne možete zamisliti, ugodno i trendi okruženje koje ćete pronaći unutra. 
Više informacija El Celler de Can Roca, SIE LINE i Santos
U prodajnom salonu Decoesfera Novi koji možete vidjeti i kušati SANTOS kuhinje u Barceloni

Oznake:  Snop Dekoracije Kupaonica i praonica 

Zanimljivi Članci

add