održiva obnova koja govori djeci i odraslima

Rasprava između arhitekta i vlasnika kuće kad se prvi put zamislio Tower House Austin Maynard Architects uspjela je privući više od uobičajenih tema. Riječi koje su bile središnje od klijenta bile su izvan okvira uobičajenog razgovora o materijalima i visini stropa. Fokus na zajednicu, umjetničku prirodu i okupljanje bili su središnji u stvaranju ovog potpuno jedinstvenog doma. Evo samo nekih načina na koji Tower House nudi novu inspiraciju za održivi dizajn Fotograf: Peter Bennetts

"Dizajnirali smo im selo", kaže arhitekt Andrew Maynard. Ono što je započelo kao obnova i proširenje viktorijanske kuće na vremenskoj ploči, postalo je toliko više zahvaljujući suradnji jedne obitelji i arhitekata iz Austina Maynard Arhitekta Fotograf: Peter Bennetts

"Obnovili smo originalne dijelove kuće, gdje imamo dvije dječje sobe, kupaonicu i dnevni boravak", fotograf: Peter Bennetts

Studio, spavaća soba, kupaonica, kuhinja i blagovaonica zauzimaju novi dio kuće Fotograf: Peter Bennetts

Gledajući ovu scenu, možda ćete pomisliti da su to sve zasebne mahune, ali ovo je "selo" koje zapravo dom produžuje dom Fotograf: Peter Bennetts

Dječaci blizanci koji dom dijele s roditeljima bili su ključni u dizajnu kuće. U jednom su trenutku arhitekti i roditelji pokušali smisliti najbolje načine za spajanje svih svojih ciljeva, kada su dječaci prošli vlastite skice kuće koju bi željeli. "Njihove su skice destilerizovale mnogo ideja. Čvrsto su gurnuli čamac s obale i mi smo krenuli", kaže Andrew fotograf: Peter Bennetts

Dječaci i njihovo odrastanje bili su ključni fokus obnove. Njihovi su roditelji željeli stvoriti prostor koji ih je njegovao Fotograf: Peter Bennetts

Izgrađen je visoki studio s policom od poda do stropa s zajedničkim radnim stolom u prizemlju Fotograf: Peter Bennetts

Viseća mreža nudi dječacima prostor za čitanje i razmišljanje, s pogledom na vrt i ulicu Fotograf: Peter Bennetts

Ali nisu samo dječaci dobili vlastiti prostor za razmišljanje. Knjižnica njihove mame je malo potopljena tako da stol može sjediti u prizemlju - staklena ploča crtajući svo zelenilo iz vrta u zatvorenom prostoru Fotograf: Peter Bennetts

Pa čak i tata ima svoj bijeg - popeti se ljestvama na presjek do prostora iznad kuhinjskog ormarića i pronađite malo utočište odjeveno u sintetički travnjak, usamljeni salon od banane savršeno mjesto za sjećanje s knjigom Fotograf: Peter Bennetts

Tim Austin Maynard Architects shvaća održivost i Tower Tower se pobrinuo za brigu o okolišu Fotograf: Peter Bennetts

Pasivni solarni dobitak bio je na vrhu liste, tako da je tim osigurao da se otvori i prozori sa dvostrukim ostakljenjima dizajniraju s tim u vidu kako bi se smanjili troškovi grijanja i hlađenja Fotograf: Peter Bennetts

Odabirom bijelog materijala za krovove snižava se temperatura, a pažljivo promatranje i hlađenje nemaju potrebe za klimatizacijom Fotograf: Peter Bennetts

Želeći skrenuti s ograđenog izgleda i izgleda, tim dizajnera dodao je vegi patch u prednjem vrtu u nadi da će susjedi odabrati ono što žele ili napraviti baštovanstvo u svoje slobodno vrijeme. Vrt se koristi i kao prečac za neke susjede Fotograf: Peter Bennetts

Kuća je zamišljena kao "antimonolit" u nadi da će se izbjeći pitanja kuće baštine uparene sa suvremenim proširivanjem. "Kuća prkosi logici, jer se čini da je vanjština niz malih struktura, dok su iznutra prostori i funkcije veliki i povezani. Poput Tardisa, on je izvana i velik iznutra", kaže Andrew fotograf: Peter Bennetts

Nevjerojatno završen dom uzeo je talentiranu ekipu za stvaranje. Za više informacija o arhitektima, posjetite Austin Maynard Architects. Graditelj: Nadređene građevine. Inženjer: Maurice Farrugia i suradnici. Dizajn vrta: Bush projekti i Austin Maynard Archiects. Projekti selekcije grma biljaka. Izvođač pejzaža: Lucida Pejzaži. Vitraža: Leigh Schellekens Fotograf: Peter Bennetts

Oznake:  adaptaciju Dječje sobe Snop 

Zanimljivi Članci

add