Nova zgrada u Ballaratu povezuje vlasnike s australijskim krajolikom

Sam, IT konzultant, i Sarah, financijski planer, žive u svojoj suvremenoj novogradnji na rubu Ballarata. Dizajn je djelo arhitekta Micka Moloneyja iz Moloney Architects. "Woodbeast slojna stolarija djeluje kao kontinuirani element koji se ponavlja kroz zgradu i povezuje je sve zajedno", kaže Mick. "Ravnati strop u dnevnom dijelu lijep je mali trik za stvaranje gradacije intimnosti u prostoru." Fotografije Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Okviri za slike uokvireni su kao prostor za sjedenje i zonirana mjesta za odlaganje. "Imali smo zajedničko druženje s 40 ljudi u kući", kaže Sarah. "Budući da smo imali sve te klupe i kutove za sjedenje, uopće se nije osjećalo tako. To je fantasticno. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Podijeljen na točne polovice, dom je uklopljen u drvo od prirodnih grmova otpornih na vatru i lako se prorezati na padinama. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Postoji sva taktičnost za cijelo drvo - osjeća se stvarno i sirovo ", kaže Sam. Sarah dodaje, "Ništa sjajno. Jedno od naših pravila uopće nije bilo krom. “Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Lekcija naučena: „Provedite dosta vremena u fazi dizajna. Prethodno smo odabrali sve - boje, slavine, proizvode - i to nam je znatno olakšalo. Imate dovoljno stresa na vama samo pazite da izgradnja ide naprijed, ne trebate dodavati komplikacije mijenjanjem stvari i donošenjem odluka kroz cijelo vrijeme ”, kaže Sarah. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Područja za pripremu se urezuju u 'kožu' šperploče, a niša je obložena Paperockom, kompozitom smole i recikliranim papirom. Radne ploče su osvijetljene unutar niša, a upaljena svjetla odbijaju meku rasvjetu sa stropa. LED "privjesak" Phoebe s Masson For Light osvjetljava otočku površinu Paperockom. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Gosti se s ulazne razine spuštaju u dnevni boravak i dočekuju ih upečatljiva umjetnička djela Jordana Henryja, naručena za odraz krajolika. Podijeljeni nivoi označavaju dom u privatni i društveni prostor. "Imate pravi osjećaj privatnosti u zoni spavaće sobe bez da imate vrata", kaže Sarah. Kći arhitekta Micka Peggy (na slici) opušta se uz knjigu. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Paleta boja bila je posuđena iz grmlja, s prigušenim zelenim ormarima u kompaniji Resene Envy. Uski prozor probija se kroz stolariju. "Možemo leći na krevet i gledati kroz prozor i vidjeti zvijezde i sjene s mjeseca na grmu", kaže Sam. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

"Strastvena sam zbog crnih zidova", kaže Sarah. "Mrak odvlači tvoj pogled ravno prema pogledima. Nema sjajnih površina. "Odabrali su Rogerseller-ov pribor za jelo, kadu Toka Lite 'Justina' iz Stonebathsa i mat crne pločice Ceredomus s Paperockom na ispraznosti. Sarah je sama dizajnirala mesingano ogledalo. "U kupaonici se osjeća kao da ima svoj pečat na njoj", kaže ona. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Sarah se strastveno bavi dizajnom interijera i bacila se na sve aspekte procesa gradnje kuće Ballarat. Nakon što se sama naučila koristiti softver za 3D modeliranje, dizajnirala je set noćnih ormarića (iznad) i mesingano ogledalo u kupaonici. Fotografija Christine Francis. Fotograf: Christine Francis

Oznake:  Snop Vani i vrtlarstvo Živjeti i objedovati 

Zanimljivi Članci

add