Umjetna obnova kuće Rebecce i Neila iz 1920-ih

"Svatko može biti u svom vlastitom prostoru ili se uputiti u kuhinju / blagovaonicu kako bi se družili", kaže vlasnica kuće Rebecca Warburton. "Željela sam dom koji se osjećao opušteno i privatno - pomalo nalik viktorijanskoj kući na plaži." Foto: Angelita Bonetti | Styling: Anna Flanders

Umjetnica i dizajnerica interijera Rebecca Warburton snimila je ovu gracioznu dvospratnu kuću u rijeci Perth prije nego što je postavljen znak For Sale.

Živeći dolje s dva vrata, često se divila kući i sanjala da će je jednog dana nazvati vlastitim. Njena se nada ostvarila 2006. godine kad je špijunirala agenta za nekretnine kojeg je poznavala.

Pogledajte GalleryRundown Vlasništvo Perth dobiva novi život

Skaliranje

"Naš prethodni dom bio je sjajan za malu obitelj", kaže Rebecca, koja ovdje živi sa suprugom Neilom i njihovim 15-godišnjim blizancima, Emmom i Tomom. "Ali kad su Neilova starija djeca češće boravila s nama, željeli smo fleksibilniji prostor."

Izgrađena 1927. godine, kuća je bila vrlo ruševna kada su je kupili Rebecca i Neil. Ali vidjeli su da ima dobre kosti i da je dobro postavljen na svom kutnom bloku od 900 m2. "Morali smo ga ponovo preraditi, ponovno spojiti i preraditi. Neki stropovi su bili potopljeni, potrebne su zamjene balustrada i obloga, a kiša je padala niz unutarnje zidove “, kaže Rebecca.

PRIJE I NAKON: Kuća je u svom izvornom stanju izgledala prilično tužno. "Mislim da bi puno ljudi buldoziralo", kaže Rebecca. Sada je dom mnogo voljen i lijep i svijetao. Fotografija (desno): Angelita Bonetti

Jasan smjer

Izvorni tlocrt bio je jednostavan: kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica dolje; tri spavaće sobe i gornja spavaća soba jedine kuće.

Rebeccain plan bio je preurediti postojeće prostore i proširiti se stražnjim dijelom kako bi se smjestili otvoreni kuhinja / blagovaonica, kiparstvo, dnevni boravak i kupaonica dolje. Na prvom katu dobili bi dvije dodatne spavaće sobe, obje s garderobama i pripadajućim kupaonicama.

Danas se izvorna kuhinja pretvorila u sobu za goste / glazbu. Rebecca ima studiju u onome što je nekada bila formalna blagovaonica doma, a stara dnevna soba sada je Neil.

Na katu, tri postojeće sobe sada su Emma i Tomine spavaće sobe i radna soba, s produžetkom koji se pruža luksuznom novom apartmanu glavne spavaće sobe i dodatnoj spavaćoj sobi (koja se sada koristi kao odmor za tinejdžere). "Svatko može biti u svom vlastitom prostoru ili se uputiti u kuhinju / blagovaonicu da se druže", kaže Rebecca.

Stručni savjet

PRIJE I NAKON : „Vrt je bio samo mrlja prljavštine kada smo završili izgradnju, ali urednici su obavili tako sjajan posao da je izgledao uspostavljen nakon samo 12 mjeseci“, kaže Rebecca. Fotografija (desno): Angelita Bonetti

Rebecca je praktički pristupila u svakoj fazi 18-mjesečnog projekta. Blisko je surađivala s arhitektom Michaelom Richardsonom iz Ross McAndrew arhitekta kako bi osigurala da izgled kuće bude baš pravi. Potom je ugovorila graditelje Humphrey Homes da je dovedu kući do početka.

Kuriranje unutrašnjosti

Nakon faze izrade, Rebecca je krenula na uređenje interijera, odabirom neutralne palete kako bi uredno spojila svoje šarene slike tematske na plaži i umjetnički kuriranu kolekciju antiknog i novog namještaja. "Kupujem komade jer ih volim, a ne zato što se podudaraju s određenim izgledom", kaže ona.

Rebecca je nastojala osigurati da izvana izgleda jednako dobro kao i iznutra, pa je angažirala pejzažiste HortPlan, koji je razvio formalni, ali još uvijek slabo održavan vrt, koristeći postojeće zrelo drveće na bloku i u dvorištima susjeda kao pozadinu.

"Željela sam dom koji se osjećao opušteno i privatno - pomalo poput viktorijanske kuće na plaži", kaže Rebecca. Ta je vizija oživjela pomoću svog razmjera, elegantno šarenog interijera i prostiranog vanjskog prostora.

Oznake:  Dječje sobe Božić Saln 

Zanimljivi Članci

add